Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Rektorns Oro Efter Elevens Skjutningshot Det Aer Naera Oss

Rektorns oro efter 15-åringens skjutningshot: "Det är nära oss"

Bakgrunden till händelsen

Den 19 november 2022 greps en 15-årig pojke på Hjulsta grundskola i Stockholm, misstänkt för förberedelse till mord. Pojken ska enligt uppgift ha riktat dödshot mot elever och lärare på skolan och sagt att han planerade att genomföra en skolskjutning.

Rektorns uttalande

Efter händelsen uttryckte rektorn för Hjulsta grundskola, Erik Nilsson, sin oro över det inträffade. Han betonade att skolskjutningar inte bara är ett problem i andra länder, utan även i Sverige.
"Det är nära oss. Det är inte bara något som händer i USA eller på andra ställen i världen. Det händer även här", sade Nilsson.

Föräldrarnas reaktioner

Föräldrar till elever på skolan uttryckte både ilska och oro efter händelsen. Många krävde ökade säkerhetsåtgärder på skolan, medan andra ifrågasatte skolans hantering av situationen.

Utredningen

Polisen genomförde efter gripandet en husrannsakan i pojkens hem, där de beslagtog en luftpistol och en kniv. Pojken förhördes senare av polisen, men han nekade till brott.

Reaktioner från politiker

Händelsen väckte stor uppmärksamhet bland politiker. Utbildningsminister Mats Persson (L) uttryckte sin bestörtning och betonade vikten av att ta skolhot på allvar.
"Det är oacceptabelt att någon ska känna sig hotad på sin skola. Vi måste göra allt vi kan för att förhindra att sådana här händelser inträffar", sade Persson.

Slutsats

Händelsen på Hjulsta grundskola har väckt debatt om säkerheten på svenska skolor och vikten av att ta skolhot på allvar. Rektor Erik Nilsson varnade för att skolskjutningar inte är ett problem som bara händer i andra länder, utan även i Sverige. Föräldrar till elever på skolan uttryckte oro och ilska, medan politiker lovade att vidta åtgärder för att öka säkerheten på skolorna. Utredningen om händelsen pågår fortfarande och det är oklart när åtal kommer att väckas mot den misstänkte 15-åringen.


Komentar