Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Almanya Kira Yardimi Basvuru

Almanya'da Kira ve Konut Yardımı Rehberi

Kira Yardımı Tutarları

Almanya'da kira yardımı, WEB ("Wohnungsgeld") adı verilen bir program kapsamında sağlanmaktadır. Kira yardımı tutarı, hanenin gelirine, hane büyüklüğüne ve ikamet edilen yere göre değişmektedir. Örneğin, tek kişilik bir hanenin alabileceği kira yardımı tutarı 370 Euro'dur.

Kira Yardımı Başvurusu

Kira yardımı başvurusu, ikamet edilen belediyenin yetkili dairesine yapılmalıdır. Başvuru, gerekli belgelerle birlikte yapılmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra, kira yardımı alımı başvurunun yapıldığı aydan itibaren başlar.

Konut Yardımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında hak sahibi ailelere kira yardımı sağlamaktadır. Konut yardımı, kira yardımı ile benzer kriterlere göre hesaplanmaktadır.

Konut Yardımı Başvurusu

Konut yardımı başvurusu, il veya ilçe müdürlüğüne yapılmalıdır. Başvuru, gerekli belgelerle birlikte yapılmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra, konut yardımı alımı başvurunun yapıldığı aydan itibaren başlar.

Almanya'da Kira Fiyatları ve Koşulları

Almanya'da kira fiyatları bölgeye, şehrin büyüklüğüne ve evin özelliklerine göre değişmektedir. Örneğin, Münih gibi büyük şehirlerde kira fiyatları diğer şehirlere göre daha yüksektir. Ayrıca, şehir merkezlerindeki evlerin kiraları banliyölerdeki evlere göre daha yüksektir.


Komentar